Tijdens een begrafenis wordt veelal een kort in Memoriam uitgesproken. Veel aanwezigen en later ook veel anderen willen graag kennis nemen van een informatief  in Memoriam, dat bijdraagt aan een begripvol herdenken.

MemoriamQR biedt u daartoe een MemoriamQR-boek dat u zelf van inhoud kunt voorzien. Toegang tot dit in Memoriam is het webadres waar het boek digitaal is opgeslagen bij MemoriamQR.eu, of de QRcode die u van ons krijgt.

De QRcode bevat een link naar dit webadres. Met een QRcode scanner is dat webadres op uw mobieltje te tonen en kan hierop worden doorgeklikt naar het MemoriamQR-boek in uw mobiele browser.

Gratis verkrijgbare QRcode scanners voor Android:

BarCode Scanner of
Google Goggles

en voor uw iPhone/iOS:

QR Scanner


U kunt in uw rouwadvertentie of correspondentie de door ons geleverde QRcode of het webadres van uw MemoriamQR-boek weergeven.

 

Inhoud van het MemoriamQR-boek

Het MemoriamQR-boek is als volgt ingedeeld:

Personalia  hierin staan persoonsgegevens van de overledene.  Voor het invullen is een geformatteerde lijst beschikbaar, naar keuze in te vullen of leeg te laten.

Levensverhaal  hierin kunt u alle andere informatie als een levensbeschrijving, ideeën van de betrokkene, foto's, gedichten en wat u maar wilt inbrengen.

Fotomateriaal  bevat foto’s met ruimte voor een beschrijving.

Video's eventueel kunt u video's van Youtube met beschrijving plaatsen.

Condoleanceregister.

Het MemoriamQR-boek is voorzien van een wachtwoordbeveiliging zodat de beheerder/eigenaar van het MemoriamQR de inhoud kan bewerken.

Het gebruik is verder beschreven in de rubriek Help in de menubalk.

 

Wat ontvangt U met het "MemoriamQR"?

* Een MemoriamQR-boek naar keuze in te vullen, met  een eigen webadres   (memoriamqr.eu/"uw code") .

* Een QRcode-grafiek voor rouwkaarten, advertenties en voor het plaatsen in of op het gedenkmonument of urn. U kunt desgewenst ook alleen het webadres weergeven.

Uw MemoriamQR-boek is  bereikbaar met de QR-code en/of het webadres.

Bekijk MemoriamQR
Geef de voornaam en/of achternaam op.

Voornaam:


Achternaam:
Meld u aan
Hebt u interesse in een digitaal In Memoriam voor uzelf of een dierbare?

Klik dan op de Aanmelden knop.